Περίπου 35 σπουδαστές των ειδικοτήτων Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων (Γ΄ εξάμηνο) και Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων (Α΄ εξάμηνο), του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Με αυτήν την επίσκεψη, δόθηκε η ευκαιρία στους σπουδαστές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στα αντικείμενα της Ιστορίας της Τέχνης και της φύλαξης αρχαιολογικού χώρου ενεργητικά και μέσω της βιωματικής εμπλοκής τους στις διαδικασίες της κατάρτισης.

Τους καταρτιζόμενους συνόδευσαν και καθοδήγησαν στα διδακτικά τους αντικείμενα οι εκπαιδευτές των ειδικοτήτων Χαρά Παπαδοπούλου, Νεκταρία Ραβασοπούλου και Ιωάννης Σουλές. Στην επίσκεψη συμμετείχε ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Ιωάννης Χατζής.

Θερμές ευχαριστίες σε όλο το φυλακτικό προσωπικό και ειδικά στο φύλακα του αρχαιολογικού χώρου Μαρίνη Νικολακόπουλο για τις εμπειρίες που μετέφερε από την πολυετή του υπηρεσία και για τις επαγγελματικές του νουθεσίες και συμβουλές προς τους εκπαιδευομένους.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την αρχαιολόγο Ελένη Γκούβελου για τη λεπτομερή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο, που μας προσέφερε αφιλοκερδώς.