Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, οι καταρτιζόμενοι του Β’ εξαμήνου της ειδικότητας “Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής” είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις δύο από τις τρείς υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής της βιομηχανίας “ΚΟΥΤΕΡΗΣ Αρτοποιήματα” στο Αγρίνιο (https://kouteris-cookies.gr). Οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο μηχανολογικός εξοπλισμός τηρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων.

1η ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Παράγει μπισκότα, κριτσίνια, πτι φουρ και αρτοποιήματα
3η ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Παράγει σιροπιαστά και κεράσματα

Του καταρτιζόμενους συνόδευσε ο Δημήτρης Παπαντώνης, εκπαιδευτής της ειδικότητας, ο οποίος οργάνωσε και υλοποίησε την εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι καταρτιζόμενοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν με τον κύριο Στούμπο (τεχνολόγος τροφίμων), υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας. Παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής μπισκότων, πτι φουρ και σιροπιαστών γλυκών. Κατανόησαν στην πράξη τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας HACCP και ISO 22000, με τα οποία έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει η επιχείρηση σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, τηρώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στους υπεύθυνους της επιχείρησης και ιδιαίτερα στον κ. Στούμπο και τους εργαζόμενους της εταιρείας για τη θερμή φιλοξενία.