Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, στις ειδικότητες Μαγείρων, Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ολιγόλεπτα βίντεο, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, στα οποία παρουσιάζουν γαλλικές συνταγές, μιλώντας γαλλικά.

Τα βίντεο αυτά δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο “Cuisinons en français”, το οποίο διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου καθώς και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Υλοποιείται στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της γαλλοφωνίας, το μήνα Μάρτιο, ο οποίος έχει οριστεί ως ο μήνας της γαλλοφωνίας.

Στόχος του προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό, μελετώντας τη γαλλική γαστρονομία και μαθαίνοντας παράλληλα όρους της γαλλικής κουζίνας.

Το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου συμμετέχει στη δράση με δύο βίντεο.

Choux salés au roquefort. Η παρουσίαση της συνταγής είναι από τη Ναυσικά Καπνίση, καταρτιζόμενη στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (Β’ εξ.)

Millefeuille. Η παρουσίαση της συνταγής είναι από τo Γρηγόρη Χονδρό, καταρτιζόμενο στην ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής (Δ’ εξ.)

Την καθοδήγηση των καταρτιζομένων και την επιμέλεια των κειμένων στη γαλλική γλώσσα είχε η εκπαιδεύτρια των μαθημάτων στις ειδικότητες, Μαρία Τρακαδά.

Τα βίντεο θα δημοσιευθούν στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, μετά την επίσημη παρουσίασή τους, τα βίντεο θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας και τα κοινωνικά δίκτυα του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου.

Δείτε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο.

Συνημμένα αρχεία