Συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιεί το Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου για τους σπουδαστές των ειδικοτήτων, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 διοργάνωσε εκδήλωση για τους σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Δασικής Προστασίας, στο πλαίσιο του μαθήματος Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία – Πρώτες βοήθειες.

Για το σκοπό αυτό, παραβρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, η ομάδα πρώτων βοηθειών του τμήματος πολιτικής προστασίας της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Ο.Ε.Δ.) Μεσολογγίου,  με επικεφαλής το Διονύση Τσιρόγλου και οι σπουδαστές της ειδικότητας, με τη διδάσκουσα Μαρία Ελευθεράκου Μαρία, Δασολόγο A.Π.Θ. 

Αρχικά, έγινε εισαγωγική ομιλία για τις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών. Στη συνέχεια, ακολούθησε ανάλυση για τη χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ),  αλλά και για τα απαραίτητα εφόδια και ενέργειες, που χρήζουν οι πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις ατυχημάτων στο δάσος.

Τέλος, για τη καλύτερη κατανόηση των παραπάνω, ακολούθησε επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών, στην οποία συμμετείχαν και οι σπουδαστές σε επίπεδο εφαρμογής. Συγκεκριμένα, με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα, πραγματοποιήθηκε άσκηση, με στόχο την εκμάθηση σωστής και αποτελεσματικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, καθώς και χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.