Κατηγορία πρότασης

Βασική Δράση 1 – Κινητικότητα
Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση KA1

Τίτλος σχεδίου κινητικότητας

Κωδικός προγράμματος: 2018-1-EL01-KA102-047460
Τίτλος: “Μαθαίνοντας στην πράξη από ειδικούς”. Ένα πρόγραμμα εκμάθησης σε χώρους εργασίας στην Ευρώπη.
Προϋπολογισμός: 93.896,00€

Περίοδος υλοποίησης σχεδίου

Οκτώβριος 2018 – Σεπτέμβριος 2019

Φορείς και χώρες υποδοχής

Περίληψη σχεδίου

Tο φετινό πρόγραμμα, σχεδιάζει τη συμμετοχή σπουδαστών σε καινοτόμες μεθόδους που εφαρμόζονται από άλλες χώρες σε προγράμματα αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης.

Ομάδες στόχος για να συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή κινητικότητα την τρέχουσα περίοδο, είναι ομάδες σπουδαστών των ειδικοτήτων “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων“, “Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” και “Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας” που αφενός σήμερα έχουν αυξημένη επαγγελματική ζήτηση και αφετέρου έχουν το μεγαλύτερο συνολικά αριθμό σπουδαστών σε σχέση με άλλες.

Η πρώτη ροή, θα πραγματοποιηθεί στη Μπράγκα της Πορτογαλίας. Μετά την άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία μας με τον οργανισμό υποδοχής “Aplicaproposta Lda – Braga mob”, έχει σχεδιαστεί η Πρακτική Άσκηση των σπουδαστών της ειδικότητας “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων” σε αντίστοιχους επαγγελματικούς χώρους.

Η δεύτερη ροή, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, διαμέσου του οργανισμού υποδοχής “MOVEU PROFESSIONAL SERVICES S.L”, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους σπουδαστές να βρεθούν και να ασκηθούν σε σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες σε μια τουριστική πόλη με κοινά πολιτισμικά και τουριστικά χαρακτηριστικά με τα αντίστοιχα του ελληνικού χώρου.

Η τελευταία ροή, πραγματοποιείται στη Σόφια της Βουλγαρίας, από τον το φορέα υποδοχής “ETN Bulgaria Gateway” ο οποίος παρείχε τη δυνατότητα τοποθέτησης των Βοηθών Νοσηλευτών σε νοσοκομειακές μονάδες και κλινικές. Εκεί θα εξειδικευθούν όχι μόνο σε βασικές νοσηλευτικές πράξεις, αλλά και σε ένα ευρύ πεδίο επαγγελματικών δραστηριοτήτων, το οποίο εκτείνεται από τη νοσηλεία του ασθενή ως την έρευνα και την εφαρμογή Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Αποτέλεσμα αξιολόγησης

Συνολική βαθμολογία: 68,5 / 100

Η πρόταση περιλήφθηκε στα επιλαχόντα σχέδια.

Μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ (Ι.Κ.Υ.) όλα τα αποτελέσματα Erasmus+ 2018 πατώντας εδώ.