Ανακοινώθηκαν σήμερα, τα αποτελέσματα επιλογής Α’ φάσης υποψηφίων στα Δ.ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας.

Όσοι υπέβαλλαν ηλεκτρονική αίτηση, για να δουν το αποτέλεσμα της αίτησής τους, θα πρέπει να κάνουν [Είσοδος] στο σύστημα https://diek.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας το email και συνθηματικό που ήδη τους είχε σταλεί. Αν έχουν χάσει το συνθηματικό τους, μπορούν να επιλέξουν [Ξεχάσατε το συνθηματικό σας; Πατήστε εδώ].

Μετά την είσοδό τους, μπορούν να εκτυπώσουν την αίτησή τους, η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και τα μόρια ανά προτίμηση.

Οι ειδικότητες που συγκέντρωσαν τον αναγκαίο αριθμό αιτήσεων και μπορούν να εγγραφούν όσοι επιλέχθηκαν είναι:

 • ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER- DEVELOPER/VIDEO GAMES)
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Έναρξη εγγραφών

Επειδή σήμερα Παρασκευή 18.09.2020 το ΔΙΕΚ θα παραμείνει κλειστό λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, οι εγγραφές για τους επιτυχόντες της Α’ φάσης, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 21.09.2020 έως και την Πέμπτη 24.09.2020, από τις 2 το μεσημέρι και έως τις 8 το βράδυ.

Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής. Οι κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν θα καλυφθούν από την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων που θα ακολουθήσει (Β’ Φάση).

Δικαιολογητικά

Οι επιτυχόντες, κατά την προσέλευσή τους στη Γραμματεία του ΙΕΚ, οφείλουν να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
 • Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Απολυτήριο ΕΠΑΛ κ.λπ.) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
 • Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία).
 • Προαιρετικά εκτυπωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησής τους σε οριστική μορφή (με αριθμό πρωτοκόλλου).

Τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιες υπηρεσίες (Ν. 250/2014 (ΦΕΚ 74/Α’/26-3-2014).

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας), τα δικαιολογητικά του υποψηφίου κατατίθενται με την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής.

Επιλογή σε ειδικότητα δεύτερης προτίμησης

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΔΙΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων (Β’ Φάση).

Εγγραφές εκτός συστήματος

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε κάποιες από τις παραπάνω ειδικότητες, αλλά δεν είχαν υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση, μπορούν να προσέρχονται στη Γραμματεία του ΙΕΚ και να υποβάλλουν χειρόγραφη αίτηση για εγγραφή στην ειδικότητα που τους ενδιαφέρει. Μετά την ολοκλήρωση και της Β’ φάσης εγγραφών, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε κενές θέσεις που θα προκύψουν.

Αναλυτικές οδηγίες για τις εγγραφές μπορείτε να δείτε στο συνημμένο έγγραφο.

Συνημμένα αρχεία