Στον ιστότοπο του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή σας εμπειρία.
Στον ιστότοπο του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή σας εμπειρία.

Μειωμένο εισιτήριο

για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση η οποία προβλέπει μειωμένα εισιτήρια για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των φοιτητών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των καταρτιζόμενων των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.).

Το δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου ισχύει για όλο το έτος από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, ισχύει για όλη τη χρονική διάρκεια των τεσσάρων εξαμήνων κατάρτισης και στα χρονικά διαστήματα διεξαγωγής της πρακτικής άσκησης και μέχρι να αποκτήσει την Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) ή την απώλεια της ιδιότητας του καταρτιζόμενου για οποιοδήποτε λόγο.

Οι καταρτιζόμενοι των Σ.Α.Ε.Κ. δικαιούνται δελτίο ειδικού εισιτηρίου με έκπτωση επί της ισχύουσας τιμής, ως εξής:

  • Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που εδρεύει η Σ.Α.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος.
  • Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα της Σ.Α.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.
  • Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα της Σ.Α.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Στεγαστικό Επίδομα σε καταρτιζόμενους Σ.Α.Ε.Κ.

Με το νόμο 4842/2022, στο άρθρο 115, τροποποιείται το άρθρο 10 του ν. 3220/2004 και πλέον δικαιούνται το στεγαστικό επίδομα και οι καταρτιζόμενοι των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, στους οποίους χορηγείται, υπό προϋποθέσεις, ετήσιο στεγαστικό επίδομα 1.500€.

Επίσης, με κοινή υπουργική απόφαση, καθορίστηκαν οι διαδικασίες και  τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους καταρτιζόμενους των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις προθεσμίες και τις προϋποθέσεις, στη σελίδα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, πατώντας εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Που θα μας βρείτε;

Συγκρότημα ΕΠΑΛ Μεσολογγίου

Καλέστε μας

26310 50100, 50101

Έχετε απορίες;

saekmesol@sch.gr