Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 195ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων, στην Ι.Π. Μεσολογγίου, ξεκινούν το Σάββατο 10/4/2021 και κορυφώνονται την Κυριακή των Βαΐων 25/4/2021, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διοργανώνονται δε στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά δύσκολης υγειονομικής κατάστασης, παραμένοντας ωστόσο προσηλωμένες στην παράδοση και στο πνεύμα της Εξόδου. Γι’ αυτό, είναι πιθανή οποιαδήποτε προσαρμογή η οποία θα είναι απολύτως σύμφωνη με την εγκύκλιο των υγειονομικών αρχών που θα βρίσκεται σε ισχύ την συγκεκριμένη χρονική περίοδο τέλεσης των εκδηλώσεων.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου http://messolonghi.gov.gr/?p=9790

Παράλληλα, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου δημιούργησε ένα νέο site, με αποκλειστικό περιεχόμενο την ηρωική Έξοδο και όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις που θα εκπορεύονται από αυτό το γεγονός. Η ιστοσελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση https://exodus.city και θα ενημερώνεται διαρκώς ώστε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης και διάχυσης των δρώμενων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.